Home » Lajme dhe Shpallje

 • Bursa nga IPKO Foundation

  IPKO Foundation ka hapur aplikacionin për programin e bursave për vitin akademik 2014/2015. Të drejtë aplikimi për bursen e IPKO Foundation kanë të gjithë studentët që studiojnë në Kosovë në njerën nga universitetet e akredituara. Për të pasur të drejtë aplikimi studentët duhet që në vitin akademik 2014/15 të jenë duke ndjekur njerin nga dy vitet e fundit të studimeve bachelor. Me shume

   
 • Sot disa studentë nga Fakulteti Juridik të Kolegjit Evropian “JURIDICA” morrën pjesë në gjykimin e rastit të “Tokave” si observues të këtij procesi gjyqësor. Ata patën mundësinë që për së afërmi të njihen me mbarvajtjen praktike të një rasti gjyqësor që njëherit është pjesë e rëndësishme e kurrikulës së studimeve të tyre. Me shume

   
 • Aplikoni për të marr pjesë në Konferencën Forum 2014 – “At the Crossroads” që do të mbahet në Austri.
  LINKU: Me shume

   
 • Konferenca e Këshillit Atlantik

  Kolegji Evropian “JURIDICA” do të marr pjesë në Konferencën e Këshillit Atlantik të Shqipërisë që do të mbahet me datë 20 Dhjetor në Tiranë. Tema e kësaj konference është: “Për një rrolë më të madh të Ballkanit Perendimor në Sigurinë Ndërkombëtare”. Me shume

   
 • Klubi i Debatit “JURIDICA”

  Njoftohen studentët se ka filluar regjistrimi për të marr pjesë në Klubin e Debatit “JURIDICA”. Studentët duhet të lajmërohen tek zyra e Prodekanit deri më date 13 Dhjetor 2013. Me shume

   
 • Konferenca dhe panairi i 13-të i sigursë

  Konferenca dhe panairi i 13-të i sigursë do të mbahet në Hagë të Holandës nga 1-3 Prill të vitit 2014. Kjo konferencë trajton çështje të ndryshme nga fusha e sigurisë si: prona intelektuale, siguria e burimeve te naftës, terorizmi, siguria në hotele, mbrotja e afërt fizike etj.
  Folësi kryesor do të jetë z. Rob Wainwright, Drejtor i EUPOL-it.
  Për më shumë: https://www.asisonline.org/Education-Events/Global-Conferences/2014-European-Security-Conference-and-Exhibition/Pages/default.aspx Me shume

   
 • Drejtori i Institutit për Profesione të Lira Ligjore pranë Kolegjit Evropian “JURIDICA” Mr.sc. Bashkim Preteni, merr pjesë në trajnimin me temën “Zgjidhja Alternative e Mosmarrëveshjeve” të organizuar nga MATRA Patrol Training Programme që gjendet në Hagë të Holandës. Me shume

   
 • Kolegji Evropian “JURIDICA” në bashkëpunim me Akademinë e Arteve Marciale “PRISHTINA”,  ju ofron studentëve të fakultetit Kriminalistikë dhe Siguri  lëndë praktike dhe teorike mbi artet marciale, me specializim në Taekwondo. Ligjëruesit e kësaj lënde janë të certifikuar nga Qendra Botërore e Taekwondo-s (KUKKIWON – WORLD TAEKWONDO HEADQUARTERS) me seli në Korenë e Jugut. Prandaj studentë të nderuar tash keni mundësinë që gjatë studimeve edhe të merrni titullin Mjeshtër me brez te zi ne Taekwondo. Me shume

   
 • Më 11.04.2013, studentët e vitit të parë nga Fakulteti i Politikave Publike dhe Menaxhment, vizituan Kuvendin e Republikës së Kosovës. Aty u takuan me deputet, të cilët diskutuan me studentët për rëndësinë që ka Kuvendi në miratimin e ligjeve, të cilat janë në interes të drejtpërdrejt të qytetarit. Vizitat e tilla ku studentët njihen drejtpërdrejt me funksionimin e institucioneve shtetërore janë pjesë e programit studimor të Fakultetit të Politikave Publike dhe Menaxhment. Me shume

   
 • Studentët e Fakultetit Juridik nga Kolegji Evropian ‘’Juridica’’  realizuan një vizitë studimore në institucionin e shërbimit korrektues të Lipjanit. Ata u pritën nga Drejtori dhe zyrtarë tjerë të këtij shërbimi të cilët ishin të gatshëm të përgjigjen ndaj të gjitha pyetjeve të Studentëve. Kjo vizitë u mundësoi studentëve që të njihen për së afërmi me punën dhe funksionimin organizativ të këtij institucioni korrektues. Me shume